7 Mayıs 2011 Cumartesi

Püskevit

"komik mi bu şimdi?" diye sormak istediğim devlet bahçeli telafuzu. evet, komik mi bu şimdi! sanmıyorum. ki bunu komik bulanlar çok güzel hareketler bunlar'a mal gibi gülüp komedi dükkanı ile de yerlere yatan zümre.
komik olan ne biliyor musunuz; koca bir siyasi parti liderinin oy toplamak için abuk-subuk rakamlardan 40'ı bulma telaşı ve çoluk-çocuğun bol olduğu bir mitingde mevzuyu bu kelimeye bağlama sığlığı.
komik olan siyaset denen zırvalığın işleyiş stili. komik olan şive mevzusunu alıp da bunun üzerinden espri yapma rezaleti. komik olan sizsiniz lan. gülünecek haldesiniz çünkü.

neymiş, devlet bahçeli bisküviye püskevit demiş. he canım, başka? bir de her hangi bir günün tarihinden 40'ı bulmuş. başka bebeyim? kalmadı başka bir şey. vardır vardır, başka? bir de bi' aralar metalci hareketi ile mhp'nin hareketini canlı yayında birbirinden nasıl ayırmamız gerektiğini gösteriyordu. başka? başkası yok işte. bitti.

siktir len gerizekalı. bildiğin gerizekalısın çünkü. komik değil bunların hiçbiri. anlık tebessüm edilecek şeyler belki. ama en adi orospu çocuğu olayım yalan söylüyorsam, komik değil bunlar. 
ne komik biliyor musun? youtube'daki "funny cats" videoları. "remi gaillard" videoları. aç mesela onları, saatlerce hem gül hem de o canlıların, o insanın şirinliğini gör. bak işte onlar gerçekten komik. kedilerden ve remi gaillard'dan nefret etsen bile kesinlikle gülersin. biliyorum seni sığ salak.

yav arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum kaç gündür, çünkü iğreniyorum siyasetten, çünkü buraya bahçeli reisi savunuyormuş gibi gözüken bir şey yazsak millet bizi ülkücü sanacak, ki alakam yok, yine de dayanamıyorum.
ulan sizlerin anası-babası ingiliz asilzadesi mi bre mendeburlar. sizlerin dedesi-ninesi lord mu! ulan koca gölterinizi şu ekranların karşısından kaldırdığınızda gititğiniz evler bildiğin bu telafuzlarla dolu.
eee, neyin şirinliği bu! neyin beğenmemezliği bu. söyle ulan! (burada yakadan tutup silkiyorum seni)
yok ama, mevzu ilgi çekmek ya, mevzu o insanı küçük görmeye çalışmak ya, vur babam vur, sakın yere düşürme.

iş buradan oy kapıp karma yapmaya geldi mi, yaran babaanne diyalogları ya da yaran anna diyaloglarına üşüşürsünüz ama. oradaki yazılarınızın hepsi zaten müthiş bir türkçeyle ve telafuzla yazılmış değil mi!

iğrençsiniz. tek kelimeyle. sırf riyakarlık yaptığınız için. 

- evde küçük çocuklar püskevit... bu da mhp'nin 40'ıncı... ahahaha.
+ çok komiksin!
- :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder