2 Mayıs 2011 Pazartesi

Cemo

ne güzel bir ağıttır bu. dikkat ettiysen ağıt diyorum. nefret ederim siyasetten. devrimden, şundan, bundan.. iğrenirim insan icadı olup da insanları bölen, ayıran, birbirine düşüren her şeyden. midemi bulandırır bunların hepsi. kafasından aşağı kusasım gelir bu tarz insanların hepsinin.
bir tarih mezunu olarak dinler, diller ve ırklar yüzünden dünyanın her zaman kan gölüne çevrildiğini çok iyi bildiğimden paramparça etmek isterim insan denen canlıya giydirilen tüm deli gömleklerini. izm'leri örneğin. tarikatleri, çilik'leri, ist'leri, şunu, bunu... her birini ama.

bu şarkı ama, bu şarkıdaki can yanması, bu şarkıdaki içlilik, bu şarkıdaki duygu seli, bu şarkıdaki gerçeklik her zaman tüylerimi diken diken eder. solak olduğum için sol yumruğumu sıkıp gökyüzüne dikerek son ses bağırmak isterim. özellikle son bölümdeki o eşsiz yorumla mest olmak isterim. ve olurum da.

ne müthiş bir türkçe şarkıdır bu. ne enfes bir ezgidir bu. türkçe yazılıp türkçe söylenen en iyi şarkılardandır. belki de siyasi olanların en iyisi. ötesi yok nazarımda.

ilk başlarda dedim ya, iğrenirim siyasetten. daha dün taksim meydanı'nda son ses bağırmadıysam, siyasetle dünyanın daha iyi bir olacağına olan inancımın sıfırın altından olmasındandır. daha dün 1 mayısı gösterirken tüm miladi takvimler, polis barikatlerine sol elimle taş fırlatmadıysam, yüzümü gizleyip yakıp yıkmadıysam bir şeyleri, siyasetten ve insan icadı olan her şeyden iğrendiğim içindir.

ama bu şarkı başka nazarımda. aklıma her geldiğinde defalarca dinlerim. dinledikçe de mest olurum.

dinleyin ve mest olun siz de. müzik denen olgunun ne denli muhteşem olduğunu bir kez daha kabullenmek için. farketmiyor siyasi düşünceniz. yaklaşan genel seçimlerde oyunuzu kime vereceğiniz. sabahın şu saatinde dinleyin işte.

bu şarkının "alnında yıldızlı bere" kısmına "ağzında yıldızlı bere" diyen birisi vardı ki o da başka bir mevzu. neyse işte. dinleyin. dinletin.

http://www.youtube.com/...play=true;showoptions=false

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder