18 Mayıs 2011 Çarşamba

Özgürlüğü savunmayan insan

ağzına ağzına vurmak istediğim insan. yok şimdi, bu durumdaki insana, yani özgürlüğü savunmayan insana, "kişinin kendi seçimi ve tercihi" mi diyecek birileri, onu merak ediyorum aslında. yoksa dayakla-kavgayla birilerinin birileriyle irtibata geçip iletişim kuracağına inanmıyorum.
ama bu insan nedir allasen! insan dememiz için kaç şahit, kendisinin de insan olması için kaç bin fırın ekmek yemesi lazım. 

özgürlük lan karşındaki kavram, senin sığ beyninin algılayamacağı ve asla algılamasını beklemediğim bir kavram. nasıl savunmazsın bunu mendebur. nasıl istemezsin bunu. hem kendin hem de başkaları için nasıl mücadele etmezsin.
bu kavram-olgu tüm dünyayı ele geçirsin diye nasıl bir hareket belirtisi sergilemezsin. altın kuru, keyfin yerinde olduğundan mı? bence hayır. sadece esaretin ne olduğunu bilmediğinden.

kişinin istediği an yoğurt yememesinin, banyo yapmamasının, her şeyi geç şöyle ayaklarını uzatıp da dinlenmesinin ne denli bir muhteşemlik olduğunu bilmemenden kaynaklı özgürlüğü savunmama hali. gerçi bilsen de bunu kabul etmemenden kaynaklı bir asalaklık seninkisi.
bir insan "ben insanım" diyecek ve özgürlüğü savunmayacak ha. lanet olsun o sana. hayatımda hiçbir canlıya lanet okumadım ben. ancak bu insana okurum. en kallavisindne hem de.

hayatımda hiçbir canlıyı gebertmek için içim içimi yemedi fakat tüm dinsel, etniksel ve siyasi argümanlardan-düşüncelerden sıyrılıp da bir insan özgürlüğü savunmuyorsa, her hangi bir kişiye sunulan tüm kişisel hak ve özgürlüklerin ona doğduğu andan itibaren evren tarafından verildiğini kabul etmiyorsa amına koyayım o insanın. cinsiyeti farketmez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder