19 Nisan 2011 Salı

İnsanlığı hayvanlardan öğrenmek

dünya denen şu boktan gezegene bakıldığında bu kadar aptallığın ve çözümsüzlüğün ancak "insan" kisvesine bürünmekle mümkün olabileceğinin kanıtı olan eylem. yok yok, az önce şarap içip taksim meydanı'nda tüm insanlığın alayına ana-avrat düz gitmek istediğimden söylemiyorum bunu. sadece şu sözlüğün son bir gün içerisinde yaşadığı duruma bakarak söylüyorum. 

çünkü, yok bilmezsen metrobüsteki şoför sevgililere burası seks otobüsü değilmiş denilmiş de, yok bilmezsen bir futbolcu takımının forması için her sene bir orospu rengi muhabbetleri yapmış da, yok efendime söyleyeyim kürtlere bilmezsen ne olmuş, laikler şunu yapmış, bir resam insanlık anıtının bilmezsen neyinden sonra bıçaklanıp hastaneye kaldırılmış(mış)...

hoşgörünüz yaln, samimiyetiniz yalan, özgürlük ve demokrasi anlayışınız yalan. her bir bokunuz yalan aslında. dönüp kendi özünüze bir baksanız, her şeyin nasıl sizin tekelinizde olduğunu öyle bir göreceksiniz ki dönüp bakmaya ne yüzünüz ne de cesaretiniz var.
aptallığınız lanetiniz olmuş. ancak ve ancak az önce sıraladığım tarz başlıkların altında birbirinize formata sırtınızı yaslayıp "orospu çocuğu" demekle yetinirsiniz. çünkü size yakışan o. çünkü o da gerçek değil. öfkeniz de sevginiz gibi yalan. iş icraata gelse götüm götüm terkedersiniz meydanı. 100 yıldır sikip attınız şu topraklarda gerçekleşebilecek tüm güzellikleri. biriniz din dediniz, biriniz ırk, bir diğeriniz demokrasi-özgürlük.

insan olmayı salt ve en samimi haliyle ele alamadığınız için de berbat ettiniz. sizin işinize gelen ilk konuda en önde siz bayrak taşıdınız. ne zaman ki size dokunmayan yılan yedi başlı ejderha oldu o vakit birilerinin eteklerine yapışıp aralardan kafanızı uzatarak "ama yaaa" dediniz.
iğreniyorum bunların hepsinden. utanıyorum. insan gibi değerli bir varlığın yerini kedi-köpek gibi canlılarla değiştirttirdiğiniz için. kusasım geliyor her birinizin kafasından aşağı.
ne kadınlar kadınlığından haberdar ne de erkekler erkekliğinin farkında. en basit bir futbol maçına, en boktan bir siyasi parti muhabbetine, kişinin dünyaya gelmeden önce asla ve asla seçemeyeceği bir durum olan bir ırk zamazingosuna yok sayıyorsunuz insanı, yok sayıyorsunuz insanlığı.

yazıklar olsun insan olmayı cinsiyete, ırka, dine ve dile indirgeyen herkese. kendi boklarınız ve kusmuklarınız içerisinde debelenip durun. birbirinizin başının etini yiyin. nasılsa hiçbir zaman insan olmanın ne anlama geldiğini anlamayıp o uğurda mücadele edip kavganızı o uğurda vermeyeceksiniz bu yüzden ne haliniz varsa görün, demek istesem de içim el vermiyor. yine de ben insan denen canlının en kötü haliyle insan olmayı taklit edip bir şeyler yapabileceğine inanıyorum. inanmak istiyorum en azından buna. ama nerede? bir yerlerde koca bir "insanlık" kaybettik. ama nerede? bulana aşkolsun. bulursanız aşk olur. haberiniz ola. arayın. son nefesinize kadar. geberene kadar. insan olmak bunu emrediyor çünkü. hayvanlardan insanlığı öğrenmektense insanlardan öğrenmeye çalışın. bedeli ağır olsa bile. size hayvanları katledin diyen yok bu arada. bazı gerizekalılar söylediğimi anlamayacaklar çünkü. aptala anlatır gibi anlatıyorum bu yüzden. sadece insan olmanın ve insanlığın derdine düşün. size bu arayışınızda yardımcı olması için bir şarkı armağan edeyim ben de. bol şans. hepinize;

http://www.youtube.com/...play=true;showoptions=false


3 yorum:

  1. Taa Turkiye'den hayatimi degistirdin, gelince seni bulacagim :)

    YanıtlaSil
  2. O nasıl oluyormuş inan anlamadım =)

    YanıtlaSil
  3. Oluyor iste, Amerika'dayim ozledim Turkiye'yi yazilarini okudum daha cok ozledim, hayatima baktim, kararlar aldim. senin sayende

    YanıtlaSil