11 Kasım 2009 Çarşamba

bedenin ruha dar gelmesi.

ruh'un küçücük bedene sığamaması! yırtmaya çalışmasına karşın bir şeylerle engellenilmesi! günah-sevap, iyi-kötü, güzel-çirkin gibi bir çok zıt kavramlarla ruhun yapmak istediklerinin önüne geçilmesi!

tanrı'yı boykot etmeyi çok isteyip de günahla korkutulan bir çocuk gibi sessizce kalmak! dudakları aralamadan avazın çıktığı kadar bağırmak! kulak zarların yırtılırcasına sessizliği dinlemek!

bayram sabahları, şeker toplayan çocukları izlerken balkondan, kimsesiz çocukların varolduğunu anımsayıp eldekiyle yetinememek! tanrı'nın adaletini sorgulamak! her an her salise! günah olduğunu bile bile! yasak olduğunu bile bile!

sonra yırtmak bir gece! kalp üzerine gömülen namluya asılmak! geri tepilmek! hem pompalı tarafından! hem de hayat! acile kaldırılıp hayata döndürülmek! defalarca intihar edip ölmeyi başaramamak!

ruh'a, hakettiği o muhteşem özgürlüğü sunabilmek için her şeyi denemek! aşık olmak! sigara içmek! alkolü yar edip, geceleri şarap şişesiyle uyumak! hepsinin yalan olduğu anlaşıldığındaiçsel yolculuğa çıkıp kaybolmak!

rüyalarda mutlu olmak! sadece rüyalarda! bilinçsizce! kimsesizce! 7 saniyede dünya turuna çıkıp, dünyayı gezmek! ölüm sonrasını düşlemek!ya cehennem yoksa diye içerleyip, şeytan'ın, cennet'in, cehennem'in varolması için birilerine yalvarmak!

tanrı'nın varolması için tanrı'ya yalvarmak! bir tek soru için! sonrasında, tanrı'nın vereceği cevabı duymadan huzurundan ayrılmak için!

"neden bu kadar uğraş?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder