10 Mart 2011 Perşembe

Doğum Günü

insanın doğduğu gerçek gün olmuyor bazen.

bundan tam 31 önce bugün yaşlı bir adam, gezmek için gittiği bir soğuk ilde, dünyaya gelmek için sabırsızlnaıp bir ay önce dünyaya gelen bir erkek çocuğun varolduğunun ıspatı için, 1 aydır ilçe ile köyü birbirini bağlayan yolun karla kapalı olmasından dolayı nüfus müdürlüğüne gidip bir doğum haberi verip küçük bir kimlikle eve geri dönmüş.
aradan 31 yıl geçmiş o adam hala aynı şeylerin telaşı ve derdinde. o günü bile hatırlamıyordur belki. o olayı anlattığı zaman oğlunun o olayı asla unutmayacağını bile bilmiyordur belki.
ama unutulmadı işte. unutulmuyor. ve unutulmayacak. ölene kadar. o soğuk günde alınan nüfus cüzdanı bir gün can verildiğinde, intihar edildiğinde mesela ya da tüm insanları öldürdükten sonra son bir cinnetle kendi varlığına da son verdiğinde yine o adam tarafından, belki de aynı nüfus memuruna verilip yok edilecek.

aradan 31 yıl geçmiş. ne teknolojik ilerlemeler ne de bilimde ve ilimde gerçekleşenler, insanlığın katettiği mesafe ortada. değişen hiçbir şey yok. o gün ölmek vardı aslında. 31 yıl önce bugün değil, 31 yıl önce şubatın 10'unda. olmamış. şimdi sadece ölümü beklemek var. uyanır uyanmaz sadece genç bir hayranın, yazılarını beğendiğini söyleyip seninle irtibata geçen gencin "doğum günün kutlu olsun reyiz" iletisiyle karşılaşmak. sözlükten de tek bir insanın doğum mesajını görmek.

gerisi nerede peki? gerisi yok. hiç olmadı ve hiç olmayacak. sırada ölümü beklemek var. ölene kadar binlerce kez ölmek. can çekişmek her an. için acıya acıya çırpınmak. sırada öfke ve kızgınlıkla her şeye son vermek var belki. belki de defalar ahmet kaya'dan doğum günü şarkısınıhttp://www.youtube.com/...play=true;showoptions=false dinleyip intihar. sonsuz bir huzur ve güvenle geleceğe bakıp devam etmek var belki. belki de teoman'dan paramparça'yı http://www.youtube.com/watch?v=pxfdsspfcok kusana kadar dinleyip infilak etmek.

insanın doğduğu gün olmuyor bazen. doğumundan 1 ay sonra, karla kapalı yollardan dolayı yaşlı bir adamın bir nüfus dairesine gidip de bir ay erken dünyaya gelip bir ay sonra nüfusa kaydedilen küçük bir velede bir kimlik alması. o küçük veledin de kendi içindeki küçük veledi 31 yıldır gebertememesi.

güzel niyetlerde bulunanlar yok. iyi niyet telkinleri unutulmuş. o zaman ben halledeyim bu işi. hayatta her işimi kendim hallettiğim gibi;

"doğum günüm kutlu olsun,
mutlu olayım senelerce."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder