16 Ocak 2011 Pazar

Kızların Sürekli Üşümesi

her birinin ceryan cücüğü olmasından kaynaklı bir durum olsa gerek. bunun başka bir açıklaması olmaz. olamaz. her entry'sini ofislerden giren, ceryan cücüğünün ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız için açıklayalım; ceryan cücüğü= civciv.

şimdi üç kuruşluk bir keyif için dışarı çıkıyorsun, hanım kızımız tutturuyor: "üşüdüm." 
"üşüdün de bana mı üşüdün arkadaş?" diyemiyoruz. dersek abuk düşer. "tamam canım, gülüm" deyip deyip montumuzu veriyoruz. verirken de ekliyoruz; "adidas ha o mont." kendisi karşılık veriyor; "markasını söylemene gerek var mıydı?" "yok" diyoruz. "sadece söylemek istedim."

kendisi biraz ısınıyor. bu kez ayakları üşüyor. mecburen yürüyoruz. eve geliyoruz. kombiyi sonuna kadar açıp, bu yetmiyormuş gibi elektirik sobasını kucağımıza alıyoruz. kendisi yineliyor, "bebeğim, üşüyorum ben."

burada tıkanıyoruz. basiretimiz bağlanıyor. ne yapsan nafile. hanım kızımızı bir uzay aracına koyup, güneşin yamacına çıkarsak, orada iki lafın belini incitip bir şeyler paylaşalım desek, kendisi, orada bile söyler; "aşkım üşüyorum."

küresel ısınmaymış. yalan arkadaşım. bilim adamları kız arkadaşı olmayan magandalar sürüsü. bir tanesinin sevgilisi olsa, böyle bir tezi ortaya atmazlar. kızlar üşüyorum demekten vazgeçmediği sürece ben inanmayacağım küresel ısınmaya. üçüncü katta olan home ofisimi sular bassa. ben markete ekmek almaya, bir tekel bayisine sigara almaya dalgıç kıyafetiyle gitsem bile inanmayacağım küresel ısınmaya.

-aşkım üşüyorum.
+dur ben seni ısıtacağım bebeğim.
-bırak elindeki o bidonu. bırak lütfen!
+kendimi yakacağım sevgilim. ısınman lazım. kendimle birlikte seni. dünyayı. evreni. ısınman lazım çünkü. ya hasta olursan. neme lazım.


5 yorum:

  1. bence bunlar birkaç grupta incelenebilir:
    -kansız olduklarından üşüyenler,
    -işsiz-uğraşsız olduklarından üşüyenler,
    -insansız olduklarından üşüyenler,
    -sorunlu olduklarından üşüyenler,hastalık hastaları........

    1.grup,gidip birkaç ünite kan nakli yaptırsın,sonra da üzüm ve pekmezi fix yiyecekleri yapmalılarmış.
    2.grupta boş kafalı,boş zamanlı,"şu an ne meselem olsun"sorusu sorup böyle çerez cevapları olan tipler var."ben hep üşürüm" diye başlayıp ballandıra ballandıra anlatırlar hangi bölgelerinde nasıl üşümeler hissettiklerini.
    3.grup yazıktır.kömürle yanan kalorifere yapışıp sırıl sıklam olsa da tir tir titremeye devam eder.maddesel ısınma yöntemlerinden zaten birşey beklemiyordur.
    4.grup da 2.gruba benzer :)

    YanıtlaSil
  2. sevdim bu yorumu, güzeldi =)

    YanıtlaSil
  3. Üşümeyi prenseslikle bağdaştırmadır aslında bu... Prenses gibiyim, çok narin ve kırılganım hemen de üşürüm diyerek sevgiliye kol kanat gerdirme içgüdüsü gibi. Benim gibi hiç üşümeyenlere de eşşek derili gibi bakarlar.

    YanıtlaSil