27 Ocak 2011 Perşembe

Kardeş İki Sporcuyu Aynı Takıma Transfer Etmek

garip bir mevzu. anlayan beri gelsin.

bu durumu en çok seven de dünyada biz türkleriz sanırım. her zaman bu iki sporcudan birisi diğerine nazaran daha iyi olduğundan ilkini alana ikincisi bedava niyetine geliyor sanırım.
dünyada da bunun örneği çok. benim hatırlayabildiklerim arasında futbolda "de boer" kardeşler, teniste ise "williams" ablalar vardı. gel ki ne williams ablaların ne de de boer kardeşlerin aynı kulüp çatısı altında uğraştıkları spor dalında spor hayatlarına devam ettiklerini hatırlamıyorum.

bir de bunların tamamen futbolcu olanları var ki asıl fiyasko işte orada çıkıyor. şota'nın yanında arçil olmak ibrahim tatlıses kliplerinde aydemir olmaktan beter be gözüm.
ya da hamit altıntop'un yanında halil altıntop olmak. bunların bir çoğu da ikiz oluyor nedense. çocukluktan tut da ergenliğe kadar aynı giydirilip aynı yetiştirildiğini görüyoruz bu ikizlerin, anlarız bu durumu. kocaman adam/kadın olduklarında bari yeteneklerine göre şekillensin yapacakları iş. öyle değil. sanki ebeveynler önceden anlaşmış birbirileri ile;

-ufağın sol ayağı çok iyi hanım. futbolcu olsun o.
+peki ya büyük?
-o da onun yanında takılsın işte.

bir de bunları ayırmak büyük derttir. askerde bile ikiz erkek çocukların ayrılmadığını gördü aha bu gözler. bu durum, şu minvalde ama, "allah'ın ayırmadığını biz nasıl ayıralım?"

manyak mısınız olm siz? kime diyorum? tüm klüp yöneticileri, menejerler, ağa babalar... size diyorum be. uyanın lan. resmen kazık yiyorsunuz.

-başkanım yeni bir kardeş kombinasyonu bulduk.
+gel lan buraya itoğluit. ben seni beş kardeşle tanıştıracam.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder