3 Aralık 2009 Perşembe

kötü bir insan olmayı başaramamak

kötü insna olmayı istemek ya da artık kötü bir insan olmaya karar vermek durumunun eyleme geçip de başarılamaması durumu. bir nevi doğuştan gelen başarısızlık genlerinin kişiliği ele geçirip, bakteri gibi tüm ruhu sarması. ve bitirmesi. bitiremese bile bitirmeye çabalaması.

kötü insan olmak için şartların ve zeminin el verişli olmaması. zira, hemen hemen her gün kötü olmak için temennilerde bulunan, "artık, böyle geldi ama böyle gitmeyecek" diyerek yemin eden insanlar gördüm. görüyorum. ve yaşadıkça da göreceğim. ama genelde kötü insan olunamaz.
kötü insan olmak yetenek ister çünkü. gerçek bir yetenekten bahsediyorum burada. gerçek bir oyunculuktan. ve perspektif zekadan. zira; patronuna karşı yalakalık yaparken iş arkadaşına karşı da çok sevecen bir rol kesmenin tek şartı mükemmel bir oyuncu olmaktır.

gösterişten iyilikler yaparken alttan alta birlerinin kuyusunu kazmak için, kişinin midesinin sesinin vicdanının sesinden daha yüksek bir desibelde olması gerekir.

marifettir kötü olmak. gerçekten marifettir ama. bir çok insani erdemlerden, özelliklerden ve kutsallıkalrdan sıyrılıp da kötüler için varolduğu iddia edilen cehennemi haketmek, o cehenneme layık olma çabasıdır.

ama dedim ya ilk başta. bazen başarılmaz bu. başarılamaz hatta. öylece yiyip bitirir kişiyi. kişi, karşısındaki orospuların ve ibnelerin günbegün mutlu olup, işlerinde yükselmelerini izleyerek kahreder kendini. özündeki iyi insan adayını. yok eder. eritir.

sosyoloji kitaplarına hapsedilmiş o modern ve gerçek kişiliğini eline almış kişi, iyi ve kötü arasında sıkışıp kalır. ezilir. orada can verir çoğu kez. orada yok olur. o dişliler arasında. iyi bir insan olmanın hiçbir getirisi olmadığını kabul edip, kötü bir insan olamayınca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder