22 Ağustos 2011 Pazartesi

İlk yalnızlık

insani tüm özellikler kendinde olup da insan olmayanın yalnızlığı. tüm hissiyatlar kendisinde olup da hissedemeyenin yalnızlığı. hissettiğini hissettiremeyenin yalnızlığı.
evrende hiçbir şey yokken "ben vardım" diye iddaa edenin yalnızlığı. tüm yalnızlıkları bölsen, çarpsan, toplasan yine de bu yalnızlığa denk gelemeyecek olan, her şeyi kapsadığını iddaa edenin yalnızlığı.
tüm lisanlarda, tüm dinlerde, tüm coğrafyalarda, tüm zihinlerde bir anlığına ismi anılan, silueti canlandırılmaya çalışan, varlığı ya da yokluğu somut delillerle ıspatlanamayanın yalnızlığı.

en muhteşem yalnızlık. kelimelerle, cümlelerle, beden dili ile anlatılamayacak, sadece ve sadece içeride bir yerlerde hissedilip, kendisine üzünülecek, can yakacak, iç geçirtecek, yerine göre kahrettirecek, yerine göre ise şu sınırlı zihin ile sınırsızı anlamaya çalışıp da başaramadıktan sonra aklı kaybetmeye yüz tutturacak, evrende varolan her şey kendisinden bir parça olan, şeytan'ı cehenneminde yakacağını iddaa eden , günahkar cinleri ve insanları da cehhenneminde yakacağını iddaaa eden, bu nedenle de kendi nurundan bir parçaya kıyacak olan, bilinçli olarak intihar edecek olan, intiharı en büyük günah saydığı içinde kendisiyle çelişecek olan, kendisiyle tutarsızlık yarışı yapaacak olanın yalnızlığı.

bu yalnızlık: kendi yalnızlığını başkalarınn varolmasıyla gidermek isteyip de yanlış bir hamle yaptığını anlamayan/anlayamayan tanrı'nın yalnızlığı!...

bu yalnızlık; ancak o'na yakışır.

çünkü; o'nun kadar eski ve o'nun kadar soylu. o'nun kadar yıllanmış. o'nun kadar...

2 yorum:

  1. o tum yalnizliklardan ve insana ait eksikliklerden munezzehtir. belirttigin gibi bir yerden sonra sinirli aklimiz bazi neden'lerin cevabini veremiyor. burada bize dusen tikanmamizin hincini kusursuz yaraticiyi yargilayarak almak olmamali. 'iman' denen duyguyu hissetmek , tatmin ediyor ancak. 'aklin ve kalbin sahibi' onlari kullanma kilavuzunu asil kitap'ta bol bol anlatmisken buna aykiri kullanmak, bozulmalari sonuc veriyor.
    o insana sah damarindan daha yakinken, ona bir sorumluluk da yukluyor. o yalniz olamaz , onunla konusmayi basaramayan bizler yalniz olabiliriz ancak.

    YanıtlaSil
  2. ...yalniz olan herkesi yalniz gorur/sadece yalnizlari gorur. en buyuk yalnizligi yasayan da En Buyuk'u yalniz gorur, ya da tam tersi: En Buyuk'u yalniz goren , en buyuk yalnizligi yasar. acizane tecrubeyle bilinmektedir. God save !

    YanıtlaSil