6 Kasım 2010 Cumartesi

bir erkeğe iki aşk erken ulaşmak

bir çok kadının içine düştüğü bilinçsizlik çukuru.. gel ki aşk duygusunda bilinç ne gezer, orası da ayrı bir muamma..

bir erkeğe bir aşk erken ulaşmak değildir bu çukur.. iki aşktır.. neden mi iki? iki rakamı hem nitelik hem de nicelik olarak ne "1" rakamı gibi yalnız ve ruhsuz ne de "3" rakamı gibi çok ve karmaşık..

sadece "iki.."

birincisine daha çok çocukluk yıllarında ya da ilkokul dönemlerinde ulaşan kadının ikinci erkeği ise kadınlığını ve dişiliğini keşfetmesi olarak zühur eder.. epey bir oyalanır kadın bu erkekte.. sever, sevilir.. öper, öpülür.. hem aşkın hem de öfkenin her türlü halini tadar..
bir nevi büyütür erkeğini.. ona kol-kanat olur.. bir erkeğe annesinden daha çok özen gösterip onu büyüler.. hem biyolojik olarak hem de ruh olarak bir kadın bir erkekten daha çabuk olgunlaşıp, kişilik kazandığı için, o erkek havalanır.. havalara girer.. kendinden eminliği ve kendini bilmezliği buradan gelir..

kadın ondan elini-ayağını çektiği an erkek panikler.. sudan çıkmış balığa döner.. kadınsa kurduğu hayallerin kırıklarını tutturmaya.. alçı tutmaz ama hiçbiri.. istese de iyileştiremez yaralarını..
devam eder hayatına kadın.. aşk kavramı bir köşede saklı durur onun için.. en değer verdiği çeyizi gibi.. bir gün yeni bir erkek hayatına girmek istediğinde ise o erkek için artık her şey çözümsüzdür.. zira o kadına bir aşk geç kalmıştır.. kadının ikinci aşkına erken varışı, başka bir erkeğin ona geç kalışıdır..

hayat işte, varoluş işte, hep rakamlarla ifade edilir.. binlerce yıldır bizlere 1 rakamından sonra direkt 2 rakamını yediren birilerinin yüzüne atılan bir tokattır arada kaybolan ve asla 2 olmayan rakamlar yığını.. bu yüzden de 2 aşağı 1 yukarı varoluş ve tüm kavramlar, herp eksiktir.. hiç tamamlanmayacak gibi.. bir kadının bir erkeğe iki aşk erken ulaşması ya da bir erkeğin bir kadına bir aşk geç kalması gibi.. ne farkeder?

hiç..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder